top of page
R180R0_edited.jpg

Workshop 11 juni 2023

Kennismaking en inspiratie

Deze workshop is een introductie in ‘The Havas New Approach’, bedacht door Kató Havas. Door middel van preventieve oefeningen leer je fysieke spanningen bij het spelen los te laten en te voorkomen. Het werkt als een remedie tegen podiumangst en helpt strijkers van ieder niveau om vrij en ongedwongen muziek te maken.

Als je al bekend bent met de Havas New Approach, is dit je gelegenheid alles op te frissen en nieuwe inspiratie op te doen.

Geschikt voor beginners, gevorderden en professionals.


Wanneer?

11 juni 2023, 10.30u - 16.30u


Waar?

Kathedrale Koorschool

Plompetorengracht 5

Utrecht

Prijs: €90,-

Enige reacties van deelnemers:


“De workshop over de “new approach” heeft me een idee gegeven hoe de muziek los te laten, de techniek als hulpmiddel en niet als doel te beschouwen, fysiek te genieten van het instrument en werkelijk te durven spelen”


“Bij de verschillende oefeningen kwam voor mij steeds weer naar voren dat alles zacht, ontspannen en natuurlijk gaat. Ik kwam erachter dat een heleboel handelingen, bewegingen, zonder er heel veel over na te denken, al standaard in je lichaam aanwezig zijn”


“Er was/is veel “moeten” als ik mijn viool pak (ik moet het kunnen; het moet zuiver; oh help daar komen de snelle noten…). Tijdens de workshop voelde ik de ruimte om het genieten een centrale plek te geven. De totaal andere energie die ik daarbij voelde was een opluchting. Die energie is de reden waarom ik muziek wil maken.”

Workshop 11 juni: Nieuws
bottom of page