top of page
Maggini's violin

Vioolles voor kinderen

Muziek maakt vrolijk en is lekker en leuk om te doen.

Mijn lessen zijn inspirerend, leuk, vrolijk en intensief. Viool spelen vraagt veel aandacht. Voor de tijd en aandacht die je er in steekt, krijg je heel veel voldoening terug, de mooiste muziek om te spelen en veel mogelijkheden samen te spelen met anderen.

Vioolles voor kinderen tot 11 jaar

Muzikale vorming

Kinderen die met vioolles beginnen, hebben meestal nog geen enkele muzikale vorming genoten. Daarom zijn mijn lessen er in de eerste plaats op gericht hun innerlijke muzikale wereld te ontwikkelen. Kinderen met een levendige muzikale fantasie gaan met energie en plezier viool spelen.

Methode

De lesmethode die ik gebruik is gebaseerd op de Havas New Approach. De verbeelding en creativiteit van de kinderen wordt gestimuleerd, vanuit de overtuiging dat viool spelen veel meer is dan enkel een vaardigheid. De basis van alles is de ritmische puls en het zingen.

Samen of individueel

In overleg zijn zowel lessen in groepjes als individuele lessen mogelijk. 

U en uw kind zijn van harte welkom voor een kennismaking met mij en de viool.

R180R0_edited.jpg
R180R0_edited.jpg

Vioolles voor tieners

Veel tegelijk

Als je viool speelt, gebeurt er heel veel tegelijk: je leest noten, je hoort de klanken in je hoofd, je maakt meerdere bewegingen tegelijk met je lichaam en je luistert naar wat je doet en eventueel naar anderen met wie je samen speelt. In mijn vioollessen besteden we aandacht aan alle aspecten.

Ik leer je:

-wat muziek is en hoe het werkt

-hoe je viool werkt

-met welke bewegingen je de viool het mooist laat klinken

Ik help je te leren spelen, wat jij mooi vindt en graag wilt spelen. Dat mag muziek van Bach zijn of van Beyoncé, dat is aan jou.

Samen of individueel

Je kunt zowel individueel als samen met een vriend of vriendin op les. 

violin

Lekker viool spelen met gemak en plezier

bottom of page